Behind the scenes bij de holiday shoot

Het is een koude dinsdagochtend eind november en ik stap met gezonde spanning mijn voordeur uit. Sabine, fotografe & mijn partner in crime voor vandaag, komt aanrijden in haar lichtblauwe camperbusje. "Hebben we alles?", vraag ik haar. Ik besluit nog twee keer terug mijn huis in te rennen voor een reflectiescherm en extra SD kaarten. Daarna zijn we er helemaal klaar voor. 

We komen aanrijden bij Landgoed Wolfslaar, van het gelijknamige sterrenrestaurant, in Breda. We zijn allebei flink zenuwachtig, maar die gevoelens maken al snel plaats voor vlinders bij het zien van de locatie. Dit is beter dan we ons hadden kunnen voorstellen! Landgoed Wolfslaar is een oud landhuis dat is gebouwd in 1862 en gerestaureerd in 2000. Meer vintage dan dit kun je het niet hebben. De prachtige kamers en de idyllische omgeving lenen zich perfect voor het shooten van de kerstcollectie.

We stappen uit en maken kennis met het vriendelijke personeel, om vervolgens de bus voor het landhuis te parkeren. Deze bus wordt ons hoofdkwartier, omdat we vanwege corona slechts met 3 mensen tegelijk in het landhuis mogen zijn. Sabine gaat snel naar binnen om alle technische benodigdheden klaar te zetten en ik duik de bus in om deze in te richten als stylinghok & lunchspot. De 10 setjes kleding hangen bij elkaar, de schoenen staan netjes op een rij & de visagie hoek krijgt een plekje voorin de bus. I'm ready! Ik ga naar binnen om te kijken hoe ver Sabine is en ik vergaap me aan de prachtige kamers van het landhuis. We voelen allebei: dit wordt magisch. 

De modellen van de shoot, zijn niet allemaal bekende gezichten. Gina, het model met de bruine krulletjes, heeft al vaker model gestaan. Ze komt uit Breda, maar woont sinds kort in Rotterdam. Ze werkt in de zorg, maar vindt het leuk om in haar vrije tijd model te staan. Daarnaast twee nieuwe gezichten: Kaatje, het blonde model, komt uit Breda en wordt door een vriendinnetje gedropt op de scooter. Een thuiswedstrijd voor haar. We kwamen pas in contact met haar de avond voor de shoot. Alsof het zo moest zijn. En dan is er nog Laurine, een Vlaamse zangeres. Ze komt speciaal vanuit België voor de shoot vandaag. En dan is het team compleet. Let's do this!

Terwijl de modellen om de beurt omkleden in het busje, check ik nog een keer met Sabine. Zij is er ook klaar voor. We shooten de modellen los van elkaar in de verschillende kamers van het landhuis. Op de marmeren trap, in de lila kamer, in de hoofdzaal met de prachtige houten vloeren & deuren, deze locatie is zó fotogeniek! We zorgen daarnaast ook voor een snapshot van iedere look voor een simpelere marmeren muur, om ervoor te zorgen dat we ook nog éxtra duidelijke foto's hebben van alle items. Dankzij een flinke berg team work shooten we alle looks in een paar uurtjes. We sluiten af met een groepsfoto buiten, als kers op de taart. 

De items van deze mini collectie (17 stuks) komen voornamelijk uit Italië, en geloof me, dat zie je. Suuuper mooie kwaliteit, classy items, rijke stoffen & een aantal stiekeme luxueuze merken zoals Cacharel & Sisley. De items heb ik vooraf zorgvuldig op elkaar afgestemd tijdens een doorpas met mijn goede vriendin & tevens Bloesem model Roos.

Ik deed een kleine *happy dance* toen ik ontdekte dat de lichtblauw-grijze Cacharel top precies dezelfde kleur was als de pantalon waarmee we 'm hebben gecombineerd voor Laurine. I love een ton-sur-ton look, dat geeft me altijd direct "rich-lady" vibes, haha! Ook de off white zijden slipdress is een pareltje. Ik had een extra onderjurkje meegenomen, maar tijdens de shoot kwamen we erachter dat deze niet doorschijnt, dus dat het niet nodig was. Fijn! De rode geweven jurk met flower-buttons die Kaatje draagt vond ik afgelopen zomer in Valencia, toen ik daar mijn familie opzocht. De knopen zaten er niet meer goed aan, dus die heb ik er stuk voor stuk af gehaald en opnieuw bevestigd, zodat de jurk weer helemaal good to go is. Een flinke klus waar ik zeker 2 uur mee bezig ben geweest, omdat de jurk maar liefst 13 knopen heeft: 7 aan de voorkant & 4 kleintje aan de achterkant (daarmee zijn de schouderbanden aan de jurk bevestigd).

En zo valt er over ieder pareltje uit deze collectie wel een verhaal te vertellen, haha! Mocht je een item aanschaffen en benieuwd zijn of er nog een leuk verhaal achter schuilt, feel free to send me a message :)

Ik hoop dat jullie net zo genieten van de holiday collectie als Sabine, de modellen & ik hebben gedaan en dat we jullie hiermee inspireren om de komende feestdagen eens voor een duurzame & vintage outfit te gaan. Enjoy!

Happy holidays x

Terug naar blog