Over Ons

Bloesem Vintage verkoopt vintage kleding voor moderne tijden en maakt zo de wereld een stukje duurzamer.

Bloesem Vintage is opgericht door Kay VerhagenHet idee voor Bloesem Vintage kwam tot stand in de lente van 2020, op een mooie zonnige dag. Na haar ontslag in de evenementenbranche vanwege de corona pandemie, besloot Kay een van haar andere passies te volgen: vintage kleding. Onder een bloesem boom die vol in bloei stond zette ze de basis voor deze shop op papier. Bloesem Vintage kwam letterlijk tot bloei en heeft naast de webshop inmiddels ook een actieve online community en winkel in het centrum van Breda aan de Willemstraat (als je het Breda centraal station uit loopt, op de promenade richting het Valkenbergpark, naast de Coffeelab.)

Onze collecties bestaat uit vintage items met een moderne uitstraling. Het lijkt alsof je ze zó tegen zou kunnen komen in de winkelstraten. Maar dan mét alle voordelen van vintage: het zijn unieke designs, gemaakt van de mooiste stoffen, waar je voor lange tijd plezier van hebt. Denk bijvoorbeeld aan romantische blousjes met kant, highwaist spijkerbroeken van stevig katoen, boterzachte leren jassen en knitwear gemaakt van luxe materialen zoals scheerwol, merino wol, cashmere & angora. En daarnaast natuurlijk ook veel opvallende items waarin je lekker de show kunt stelen. 

Kringlopen & vintage winkels die in bulk inkopen, kunnen soms best overweldigend zijn. Wij maken wij het vintage shoppen voor jou nét wat makkelijker door de items te cureren aan de hand van de laatste mode & te controleren op kwaliteit. We importeren onze vintage items grotendeels uit Italië. We kopen niet in bulk, maar selecteren elk item met de hand. Daarnaast restaureren we ze waar nodig en worden de kledingstukken professioneel gestoomd, zodat je ervan verzekerd bent dat ze helemaal fris zijn wanneer jij ze in ontvangst neemt. Daarnaast organiseren we iedere maand professionele fotoshoots op toffe locaties om de kleding mooi in beeld te brengen. Daarmee we hopen jou te inspireren dat vintage veel toffer is dan fast fashion.

Wil je niets missen? Dan is het een aanrader om onze Instagram pagina in de gaten te houden (@bloesemvintage). Daar ontdek je als eerste wanneer de nieuwe collectie online komt én shop je op maandag, woensdag & vrijdag bonus collecties via de storysales. Heb je vragen of ben je op zoek naar een specifiek item? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier of stuur ons een mailtje via info@bloesemvintage.nl. Je kunt ons natuurlijk ook een berichtje sturen op Instagram voor persoonlijk contact & advies. We staan 7 dagen per week voor je klaar.