Let's talk about: materialen in vintage kleding

Kennis is macht, ook als het aankomt op het kiezen van vintage kleding aan de hand van de materialen. Mocht je nog regelmatig je schouders ophalen bij het zien van het waslabel, dan is deze blog voor jou! Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende materialen die te vinden zijn in vintage kleding.

Laten we beginnen met viscose, een stof die in de jaren 30 voor het eerst op de markt kwam. Viscose wordt gemaakt van natuurlijke vezels, zoals houtpulp, en heeft daardoor een zijdezachte textuur. Het is een stof die ademt en zacht aanvoelt op de huid, waardoor het perfect is voor warmere dagen. Viscose heeft ook een mooie glans, waardoor het er chic uitziet en een vintage outfit net dat beetje extra geeft.

Katoen is een ander veelgebruikt materiaal in vintage kleding. Het is een zachte, ademende stof die geschikt is voor alle seizoenen. Katoenen kleding is duurzaam en gaat lang mee, wat betekent dat vintage katoenen kledingstukken vaak nog in goede staat zijn. Daarnaast is katoen makkelijk te verven, wat betekent dat vintage kleding vaak in prachtige, heldere kleuren komt.

Zijde is een van de meest luxueuze materialen die te vinden zijn in vintage kleding. Het is zacht, glanzend en voelt heerlijk aan op de huid. Zijden kledingstukken zijn vaak erg mooi en elegant, en ze zijn perfect voor speciale gelegenheden. Zijde is een duurzaam materiaal dat lang meegaat, mits je er goed voor zorgt.

Leer is een materiaal dat in veel vintage jassen, tassen en schoenen voorkomt. Het is een stevig materiaal dat jarenlang meegaat en er na verloop van tijd alleen maar mooier uit gaat zien. Leer heeft een eigen karakter en kan een outfit een stoere uitstraling geven.

Ten slotte hebben we polyester, een materiaal dat in de jaren 60 en 70 populair werd. Het is een synthetisch materiaal dat makkelijk te wassen en te verzorgen is, en daardoor perfect voor dagelijks gebruik. Polyester kleding is vaak lichtgewicht en kreukvrij, waardoor het een ideale keuze is voor op reis of voor iemand met een drukke levensstijl die weinig tijd heeft om te wassen.

Al deze materialen hebben unieke eigenschappen en voordelen, en ze dragen bij aan de unieke uitstraling van vintage kleding. Kijk wat bij je past en maak op basis daarvan de juiste keuzes voor in je garderobe. In onze webshop sorteer je ons aanbod vintage kleding met één klik op de knop op verschillende materialen, wat het shoppen van nieuwe vintage pareltjes voor in je kledingkast nét even wat makkelijker maakt. 

Terug naar blog